Info

Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci
Mladinska ulica 5
9252 Radenci

Tel.: 02 566 91 60 (tajništvo)
Tel.: 02 566 91 64 (zbornica)
Tel.: 02 566 91 72 (knjižnica)
Tel.: 02 566 91 73 (svetovalna delavka)
Fax.: 02 566 91 70
E-pošta:
sola@s-ssgtr.ms.edus.si

Ravnateljica:
Janja Prašnikar Neuvirt, prof.mat.
Tel.: 02 566 91 61
E-pošta: ravnateljica

Pravilniki in zakonodaja

Šolska pravila si lahko v celoti preberete v pripetih dokumentih.

Izpitna prijava

Za prijavo na izpit izpolnite prijavnico.
Pred izpolnjevanjem natančno preberite opozorilo! ... »

» Obrazec
Prijava na šolsko prehrano

V šoli pripravljamo zdrave in raznolike tople malice (vsak dan pripravljamo dva menija), ki so za zdrav razvoj mladostnikov prav posebnega pomena. Omogočite si takšno malico.

Dijaški dom - VPIS

E novice

Novice in obvestila o spremembah na portalu lahko prejemate na svoj elektronski naslov ... ... »

» Potrdi
Iskanje


Najdi »

Priznanja

Novice

ZIMSKE POČITNICE

Radenci, 22.02.2018

 ... več »

SIO-2020

Radenci, 18.02.2018

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju  Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim ... več »

Obisk Alena Audiča

Radenci, 16.02.2018

V ponedeljek, 12. 2. 2018, nas je obiskal nekdanji dijak naše šole, gospod Alen Audič.  Trenutno je zaposlen v Hiši Franko v Kobaridu kot hišni sommelier pri eni največjih kuharskih mojstric na svetu, chefinji Ani Roš. Opisal nam je bogate izkušnje, ki jih je pridobil na svoji poklicni poti. Dijakom je svetoval, naj bodo vztrajni, pogumni in vedoželjni. Na poklicni poti naj izkoristijo vse priložnosti, ki so jim dane, in iščejo izzive za pridobivanje novega znanja.  foto... več »

TUŠEVA ZVEZDICA - 2. PREDTEKMOVANJE

Radenci, 16.02.2018

Na zimski pustni torek, 13. 2. 2018, se je na drugo predtekmovanje za Tuševo zvezdico odpravila že druga ekipa z naše šole. Čeprav brez mask, so se nedvomno prelevili v strežne in kuharske mojstre. Tokrat je bila gostiteljica Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor. Na področju  kuharstva sta tekmovala Žan Habjanič in Simon Rojht iz 2.Ta razreda. Najprej je predstavnica strežbe izžrebala delovno mesto. Z delom sta začela kot četrta ekipa. Kuhati sta začela ob 10.15 in končala z rahlo zamudo ob 11.30. Pripravljala sta glavno jed »Igrivi biserčki s praznično govedino«. Mesna jed je bila pripravljena iz uležanega govejega fileja,  katerega so ob praznikih pripravljali v bogatih meščanskih kuhinjah.  ... več »

OBISKAL NAS JE PUST

Radenci, 13.02.2018

Pozabili smo na vse težave in nevšečnosti, kajti pust je  čas, ko se odenemo v pustno šemo oz. maškaro. Tudi  letošnji pustni torek  je bil pustno obarvan, kajti dijaki zaključnih letnikov (smer turizem) so pripravili za vse ostale dijake in zaposlene na naši šoli animacijski program z maskami, pesmimi, izvirnimi idejami, pregovori  in pustno razigranostjo.   Danes je pustni torek vesel, vsak bi ga radi vsaj malo ujeli! Danes bomo krofe cvrli,  kakšno smešno še razdrli,  vso obleko bomo slekli,  se v pajace preoblekli, ... več »

Kulturni dan in »Rastem s knjigo 2017«

Radenci, 13.02.2018

Dijaki 1.a razreda smo v ponedeljek, 12. februarja 2018, imeli kulturni dan. Najprej smo v okviru projekta »Rastem s knjigo« obiskali Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota, kjer so nam predstavili knjižnico in slovensko klimatologinjo in borko proti podnebnim spremembam Lučko Kajfež Bogataj. Njeno knjigo Planet, ki ne raste, smo vsi dijaki dobili v dar. Nato smo obiskali Pomurski muzej Murska Sobota, kjer smo si ogledali stalno razstavo. Po glavnih znamenitostih Murske Sobote so nas popeljali dijaki naše šole, ki obiskujejo 4. letnik smeri gastronomsko-turistični tehnik. Na koncu smo se zbrali v evangeličanski cerkvi v Murski Soboti, kjer so nam predstavili pomen reformacije za Slovence. foto... več »

OBVESTILO o stavki

Radenci, 12.02.2018

  Spoštovani starši in dijaki! Obveščamo Vas, da bo v sredo, 14. 02. 2018, potekala splošna stavka zaposlenih v vzgoji in izobraževanju. Na dan stavke za dijake ne bo pouka. Dijaki, ki bivajo v dijaškem domu, imajo ta dan zagotovljeno varstvo, prehrano, ogrevanje in nočno dežurstvo.   Stavkovni odbor SVIZ na SŠGT Radenci  ... več »

INFORMATIVNI DAN na SŠGT Radenci!

Radenci, 10.02.2018

V petek in soboto, 9. in 10. 2. 2018, smo na SŠGT Radenci izvedli informativni dan za osnovnošolce, saj je februar čas, ko se devetošolci  odločajo o svoji prihodnosti.   Želeli smo, da je ta čas za njih nekaj posebnega, kajti izbrati pot za željeni poklic seveda ni preprosto. Po uvodnem pozdravu in nagovoru gospe ravnateljice ter podanih osnovnih informacijah s strani svetovalne delavke, smo  predstavili življenje in delo naše šole z željo, da mlade kar najbolj navdušimo nad poklici v gastronomiji in turizmu. Tako bo morda njihova odločitev lažja in se bodo zlahka videli  kot mojster gastronomije ali pomemben predstavnik našega turizma. Predstavili smo različne programe ... več »

8. FEBRUAR

Radenci, 07.02.2018

Slovenci 8. februarja obeležujemo kulturni praznik, Prešernov dan. Pred  169 leti je na ta dan umrl pesnik France Prešeren. Nedvomno velja za enega največjih Slovencev, ki je ustvarjal poezijo, s katero ga brez zadržkov uvrščamo med  svetovno znane kulturne ustvarjalce romantike. Po izobrazbi pravnik, po srcu poet, se je skozi čustveno viharno življenje prebijal s pesnjenjem, ki je rodilo njegov veličastni Sonetni venec, Krst pri Savici, med drugim pa tudi današnjo himno Republike Slovenije, Zdravljico. Prav v tej pesmi je pokazal srčno ljubezen do domovine in do slovenskega naroda, ki je imel v času njegovega življenja še nadete okove tujega gospodarja. Ustvarjal je poezijo, s katero je izkazoval srčno ljubezen do domovine in do slovenskega naroda. Slovenci se lahko ponašamo s kulturo,  iz katere je izšel naš  narod. V počastitev  8. februarja potekajo številne kulturne prireditve. Kulturna prireditev na dan kulturnega praznika enkrat na leto pa gotovo ni dovolj.  Kulturni praznik  je dan nas ... več »

 
 
Predstavitveni film


Forum

Sodelujte v razpravi Aktualne in zanimive teme. Povejte svoje mnenje še vi... Za dodajanje in odgovarjanje na teme je obvezna registracija! ... »

» Več
Fotogalerija

Oglejte si naše fotografije. ... »

SI-HU projekt Healthy Youth
© 2005 - 2018 SŠGT Radenci, production & design: Creativ, Novi mediji d.o.o.