Info

Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci
Mladinska ulica 5
9252 Radenci

Tel.: 02 566 91 60 (tajništvo)
Tel.: 02 566 91 64 (zbornica)
Tel.: 02 566 91 72 (knjižnica)
Tel.: 02 566 91 73 (svetovalna delavka)
Fax.: 02 566 91 70
E-pošta:
sola@s-ssgtr.ms.edus.si

Ravnateljica:
Janja Prašnikar Neuvirt, prof.mat.
Tel.: 02 566 91 61
E-pošta: ravnateljica

Pravilniki in zakonodaja

Šolska pravila si lahko v celoti preberete v pripetih dokumentih.

Katalog informacij javnega značaja

Kontakti, osnovne informacije o šoli ... »

» informacije o šoli
Izpitna prijava

Za prijavo na izpit izpolnite prijavnico.
Pred izpolnjevanjem natančno preberite opozorilo! ... »

» Obrazec
Prijava na šolsko prehrano

V šoli pripravljamo zdrave in raznolike tople malice (vsak dan pripravljamo dva menija), ki so za zdrav razvoj mladostnikov prav posebnega pomena. Omogočite si takšno malico.

Dijaški dom - VPIS

E novice

Novice in obvestila o spremembah na portalu lahko prejemate na svoj elektronski naslov ... ... »

» Potrdi
Iskanje


Najdi »

BannerDD

Novice

Evropski teden zmanjševanja odpadkov

Radenci, 28.11.2016

Današnji način življenja nam je poleg vseh ugodnosti in napredka prinesel tudi okoljske probleme. Problem odpadkov je eden največjih problemov današnje družbe. Odpadna embalaža obsega pomemben delež v celotni količini komunalnih odpadkov. Organizatorji ... več »

Športne novice - rokomet

Radenci, 26.11.2016

  V novem šolskem letu so se začela tudi srednješolska tekmovanja. Prvi so se tekmovanja udeležili igralke in igralci rokometa. Fantje so dosegli 3. mesto (ena zmaga in dva neodločena izida). Dekleta so zasedla 4. mesto. Tekmovanje za dijake je potekalo 22.11.2016 na naši šoli, za dekleta pa 18.11.2016 v Murski Soboti.  foto... več »

EKSKURZIJA PO POSAVJU

Radenci, 25.11.2016

     Dijaki  2. Ta in 2. Tb  razreda smo se 9. in 10. novembra odpravili na potepanje po Posavju. Na pot smo se odpravili v  jutranjih urah. Naš prvi postanek je bil v Stari vasi na Bizeljskem, ki je rojstni kraj blagovne znamke Penine Istenič že od leta 1968. Prve steklenice, ki so bile pridelane po klasični metodi, so poimenovali po hčerki Barbari, ki se je rodila istega leta, sledile  pa so še druge. Ponosni so tudi na vinsko žganje in balzamični kis.Po ogledu kleti in degustaciji sladoleda z dodatkom balzamičnega kisa nas je pot vodila naprej, kjer ... več »

ZIMSKI IZPITNI ROK POKLICNE MATURE

Radenci, 21.11.2016

  Vse kandidate, ki bi želeli opravljati poklicno maturo v zimskem izpitnem roku (od 1. 2. 2017 do 17. 2. 2017), obveščam, da je zadnji rok za prijavo 3. december 2016! ... več »

UNESCO – DELAVNICA O MEDKULTURNEM DIALOGU

Radenci, 18.11.2016

V sredo, 16. 11. 2016, na Mednarodni dan strpnosti, je na OŠ Dr. Antona Trstenjaka Negova potekala delavnica o medkulturnem dialogu v izvedbi Društva OZN za Slovenijo. Na to osnovno šolo sva se dijaka Viktorija Pek ter Patrik Rubin odpravila skupaj s profesorico Tanjo Škrilec Švegl. V delavnici smo se najprej predstavili, kasneje pa smo se pričeli pogovarjati o tem, kaj si predstavljamo pod besedo kultura. Dobili smo učne liste z opisi ter imeni držav. Morali smo povezati pravilni opis z ustrezno državo. Kasneje smo se pogovarjali o iskanjih rešitev ... več »

Strokovna Ekskurzija – IKA 2016 Erfurt

Radenci, 16.11.2016

  Dijaki 3. Ta, 4.Ta, 4.Pt in 5.Pt razreda smo se 22. oktobra 2015 odpravili na tridnevno ekskurzijo v Nemčijo. Svojo pot smo začeli v soboto zvečer, ko smo se iz Radencev odpeljali proti avstrijski meji. Po naporni in dolgi nočni vožnji smo v meglenem nedeljskem jutru končno prispeli v Nemčijo. V Erfurtu je namreč potekala  kuharska olimpijada, in to je bil naš cilj.  V treh velikih halah smo si lahko ogledali tekmovanje v kuhanju, tekmovanje v izdelovanju dekoracij iz sladkorja, izrezovanju  buč … Seveda smo si privoščili specialitete izpod rok kuharskih mojstrov.   V večernih urah smo se odpravili do središča mesta in si ogledali nekaj znamenitosti. Hoja nas je ... več »

Strokovna ekskurzija - Salzburg, München in bavarski gradovi

Radenci, 14.11.2016

V mesecu oktobru smo se dijaki 4. Tb in 4. Tc razreda smeri turizem odpravili na našo tridnevno strokovno ekskurzijo po Avstriji in Nemčiji. Od doma smo se odpravili v nedeljo, 23. 10. 2016, zgodaj zjutraj in se z avtobusom odpeljali do enega najbolj obiskanih avstrijskih mest, do Salzburga. Že na poti smo na podlagi vodničine razlage veliko izvedeli o sami Avstriji. Salzburg je namreč prestolnica avstrijske zvezne dežele Salzburg in hkrati tudi rojstni kraj W. A. Mozarta, enega izmed najznamenitejših skladateljev. Prav tako je Salzburg baročno mesto kulture - z utrdbo,  dvorci in s katedralo. Tako smo imeli priložnost videti grad Hohenwerfen, Salzburško katedralo, Mozartovo rojstno hišo in dvorec Mirabell z razkošnim vrtom. Sprehodili smo se skozi mesto, seveda pa nismo mogli mimo originalnih Mozartovih ... več »

Dan reformacije

Radenci, 02.11.2016

Pred jesenskimi počitnicami smo obeležili praznik reformacije in dan spomina na mrtve. Spomnili smo se, da so nam reformatorji  z vsem svojim delom omogočili kulturni razvoj. Reformacijsko gibanje v Nemčiji in Evropi ter kasneje tudi pri nas je nedvomno povezano z Martinom Luthrom. Zelo pomembna pa je bila  zahteva, da morajo biti cerkveni obredi vernikom razumljivi in da naj vsak vernik prebira Sveto pismo sam,  torej v svojem - razumljivem jeziku. Tudi nastanek   slovenskega knjižnega jezika in slovenske književnosti  je neločljivo povezan z reformacijo.  Tako silovitega razmaha slovenske knjižne besede v zgodovini slovenskega knjižnega jezika skorajda ne najdemo. Pri tem je  glavno vlogo prav gotovo odigral  Primož Trubar, ki je  bil  utemeljitelj slovenskega knjižnega jezika. Slovenci smo z reformacijo ... več »

OBVESTILO!

Radenci, 28.10.2016

Obveščamo vas, da bo šola zaradi jesenskih počitnic zaprta v času od 2. do 4. novembra 2016.                                                                                            Ravnateljica:                                                                                 Janja Prašnikar Neuvirt, prof. mat.    ... več »

 
 
Predstavitveni film
Forum

Sodelujte v razpravi Aktualne in zanimive teme. Povejte svoje mnenje še vi... Za dodajanje in odgovarjanje na teme je obvezna registracija! ... »

» Več
Fotogalerija

Oglejte si naše fotografije. ... »

SI-HU projekt Healthy Youth
© 2005 - 2015 SŠGT Radenci, production & design: Creativ, Novi mediji d.o.o.