Info

Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci
Mladinska ulica 5
9252 Radenci

Tel.: 02 566 91 60 (tajništvo)
Tel.: 02 566 91 64 (zbornica)
Tel.: 02 566 91 72 (knjižnica)
Tel.: 02 566 91 73 (svetovalna delavka)
Fax.: 02 566 91 70
E-pošta:
sola@s-ssgtr.ms.edus.si

Ravnateljica:
Janja Prašnikar Neuvirt, prof.mat.
Tel.: 02 566 91 61
E-pošta: ravnateljica

Pravilniki in zakonodaja

Šolska pravila si lahko v celoti preberete v pripetih dokumentih.

Katalog informacij javnega značaja

Kontakti, osnovne informacije o šoli ... »

» informacije o šoli
Izpitna prijava

Za prijavo na izpit izpolnite prijavnico.
Pred izpolnjevanjem natančno preberite opozorilo! ... »

» Obrazec
Prijava na šolsko prehrano

V šoli pripravljamo zdrave in raznolike tople malice (vsak dan pripravljamo dva menija), ki so za zdrav razvoj mladostnikov prav posebnega pomena. Omogočite si takšno malico.

Dijaški dom - VPIS

E novice

Novice in obvestila o spremembah na portalu lahko prejemate na svoj elektronski naslov ... ... »

» Potrdi
Iskanje


Najdi »

Kroznik

Novice

Zaključni izpiti - obvestilo

Radenci, 13.06.2017

Svečana podelitev spričeval in obvestil o zaključnih izpitih bo v četrtek, 15.6.2017, ob 10.00 uri v učilnici strežbe.... več »

Hrana ni za tjavendan

Radenci, 13.06.2017

V okviru projekta »Hrana ni za tjavendan«, ki jo organizira EKO ŠOLA, je potekal natečaj Reciklirana kuharija. Sodelovali smo s štirimi prispevki dijakov 2. Ta razreda, ki so kreirali nove jedi iz ostankov neporabljenih jedi. Anja Kociper je dosegla PRVO MESTO v kategoriji srednjih šol in 3. triade OŠ. Jed, ki jo je pripravila, je poimenovala pomladna pisana gnezdeca. V okviru projekta ... več »

EKSKURZIJA - PRIMORSKA

Radenci, 06.06.2017

Dijaki prvega letnika SSI smo se 1. in 2. junija  2017 odpravili na dvodnevno ekskurzijo na Primorsko. Svojo pot smo začeli v četrtek, in sicer  v zgodnjih jutranjih urah. Vožnjo smo si popestrili s poslušanjem glasbe in medsebojnimi pogovori. Med potjo smo se ustavili na postajališču, kjer smo zajtrkovali, nato pa nas je pot vodila do Pirana, kjer smo si ogledali znamenitosti tega primorskega mesta – Tartinijev trg, Trg 1. maja, Benečanko, Tartinijevo hišo …  Vsi smo komaj čakali, da pridemo v Portorož, ... več »

"Sočna vilica"

Radenci, 05.06.2017

V petek, 2. 6. 2017, smo dijaki 2. Ta razreda sodelovali na Festivalu ulične prehrane »Sočna vilica« v Murski Soboti. Pripravljali smo tri jedi, v katere smo vključili regijsko pridelana živila, kot so bučna semena in olje, jabolka, med, mleko in mlečni izdelki. Goveji golaž z jabolki in smetano smo poimenovali džabogulaž. Piščančji file v jabolčnem čipsu je bila jed, sestavljena iz več komponent. Poleg fileja smo porcionirali še pire sladkega krompirja in pire rdeče pese, opečeno cvetačo s penečo majonezo in sotirano rabarbaro. Sladico smo poimenovali »Bučna« gospodična s košarico. Pripravili smo biskvit z bučnimi semeni. Košarico iz vlečenega testa in karameliziranih bučnih ... več »

DVODNEVNA EKSKURZIJA FURLANIJA IN BENEČIJA

Radenci, 15.05.2017

V sredo, 10. 5. 2017, smo se 3.Tb razred v zgodnjih jutranjih urah odpravili na dvodnevno ekskurzijo proti Italiji. Mejo z Italijo smo prestopili v Sežani, od koder smo pot nadaljevali do dvorca Miramar. Dvorec Miramar se nahaja tik ob morju, je baročni dvorec, ki je zgrajen v celoti iz belega kamna. V 19. stoletju ga je dal zgraditi Ferdinand Maksimilijan II. in je obdan z lepim parkom. Nato smo se odpravili do obmorskega Gradeža in tam opravili kosilo. Iz Gradeža je pot potekala do Ogleja. Tam smo si ogledali oglejsko baziliko, katere tla pokrivajo zanimivi, dobro ohranjeni mozaiki. Sledila je vožnja v Lido di Jesolo, v hotel Amalfi. Kmalu smo večerjali ... več »

Zaključni izpit 2017

Radenci, 12.05.2017

Skupina dijakov 3. a in 3. b razreda je v mesecu maju opravljala zaključni izpit z naslovom »Regijska živila v gastronomiji: jabolka, med, mleko«. Pripravili in postregli so meni za 25 oseb. Dijaki s področja kuharstva so poiskali recepture in kreirali nove jedi, v katere so vključili omenjena živila. Pripravili so štiri hodni meni. Dijaki s področja strežbe so jedi postregli. Ob zaključku so zadovoljnim gostom razdelili še spominček.  foto... več »

EKO športni dan

Radenci, 08.05.2017

V akciji zbiranja odpadnega papirja je sodelovalo 8 razredov in skupaj zbralo 1167,5 kg papirja. Pohvalo izrekam dijakom teh razredov, ki so z udeležbo v akciji tudi sami prispevali k ohranitvi zelene Slovenije.     Rezultati :   Oddelek Količina oddanega papirja (kg) Količina papirja na dijaka (kg) Doseženo mesto 1.a 392 17,04 1. ... več »

ZLATA KUHALNICA 2017 - rezultati

Radenci, 05.05.2017

  Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci so 4. maja 2017 osnovnošolci tekmovali v tekmovanju za Zlato kuhalnico. Organizator tekmovanja v projektu »Zlata kuhalnica« je Turistična zveza Slovenije s partnerji: Turistično gostinsko zbornico Slovenije, Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije ter sponzorji. Tekmovanje je razpisano za učence osnovnih šol od 6. do 8. razreda in ga sestavlja sedem regijskih tekmovanj (Radenci, Celje, Ljubljana, Izola, Radovljica, Maribor, Novo mesto). Najboljše ekipe se bodo uvrstile na državno tekmovanje, ki bo potekalo v okviru 64. Gostinsko-turističnega zbora Slovenije, in sicer oktobra 2017, v Kranjski Gori. Letošnji izbrani jedi sta bili kranjska klobasa kot osnovna sestavina glavne jedi in sladki skutini štruklji.  Tekmovanje je spremljala ocenjevalna komisija v sestavi: ... več »

OBVESTILO

Radenci, 26.04.2017

V ČASU PRVOMAJSKIH POČITNIC (27. 4. 2017-2. 5. 2017) BO ŠOLA ZAPRTA.  ... več »

 
 
Predstavitveni film

Forum

Sodelujte v razpravi Aktualne in zanimive teme. Povejte svoje mnenje še vi... Za dodajanje in odgovarjanje na teme je obvezna registracija! ... »

» Več
Fotogalerija

Oglejte si naše fotografije. ... »

SI-HU projekt Healthy Youth
© 2005 - 2015 SŠGT Radenci, production & design: Creativ, Novi mediji d.o.o.