Info

Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci
Mladinska ulica 5
9252 Radenci

Tel.: 02 566 91 60 (tajništvo)
Tel.: 02 566 91 64 (zbornica)
Tel.: 02 566 91 72 (knjižnica)
Tel.: 02 566 91 73 (svetovalna delavka)
Fax.: 02 566 91 70
E-pošta:
sola@s-ssgtr.ms.edus.si

Ravnateljica:
Janja Prašnikar Neuvirt, prof.mat.
Tel.: 02 566 91 61
E-pošta: ravnateljica

Pravilniki in zakonodaja

Šolska pravila si lahko v celoti preberete v pripetih dokumentih.

Katalog informacij javnega značaja

Kontakti, osnovne informacije o šoli ... »

» informacije o šoli
Izpitna prijava

Za prijavo na izpit izpolnite prijavnico.
Pred izpolnjevanjem natančno preberite opozorilo! ... »

» Obrazec
Prijava na šolsko prehrano

V šoli pripravljamo zdrave in raznolike tople malice (vsak dan pripravljamo dva menija), ki so za zdrav razvoj mladostnikov prav posebnega pomena. Omogočite si takšno malico.

Dijaški dom - VPIS

E novice

Novice in obvestila o spremembah na portalu lahko prejemate na svoj elektronski naslov ... ... »

» Potrdi
Iskanje


Najdi »

Banner03

Novice

Strokovna ekskurzija na Gorenjsko

Radenci, 20.10.2017

Dijaki 2.TaTb in 5. Pt razreda smo se v torek, 17. in v sredo, 18. 10 2017, odpravili na strokovno ekskurzijo na Gorenjsko. Naša pot se je začela ob 5. uri zjutraj,  ko je avtobus odpeljal izpred avtobusne postaje. Peljali smo se mimo Maribora, Ljubljane, ... več »

GTZ - NAŠI DIJAKI PONOVNO NAJBOLJŠI!

Radenci, 19.10.2017

64. Gostinsko-turistični zbor Slovenije, ki je potekal v Karnjski Gori, 17. 10. 2017, je za nami. Za nas se je odlično zaključil, saj so nam tekmovalci: ... več »

52. Spominski tek v Murski Soboti

Radenci, 19.10.2017

V torek 17.10.2017 se je v Murski Soboti odvijal 52. Spominski tek. Mladinke in mladinci so se pomerili v štafetnem teku. Našo šolo je zastopala ena dekliška ekipa in tri fantovske ekipe.  Dekleta (Sonja Kavaš, Maja Vukan in Sabina Korošak)  so se uvrstila na 2. mesto, Fantje so bili 2. (Žan Kocet, Matjaž Tigeli in Jasmin Fras), 3. (Aleš Pupaher, Patrik Topolnik in ... več »

Tradicionalni kostanjev piknik v dijaškem domu

Radenci, 18.10.2017

V ponedeljek, 17. oktobra 2017, smo v dijaškem domu naše šole pripravili tradicionalni kostanjev piknik. Dijaki, ki bivamo v dijaškem domu, smo doma nabrali kostanj, ki smo ga skupaj z našim hišnikom Tončekom spekli in pojedli.  foto... več »

Strah - slovenski film o strahu in nestrpnosti ...

Radenci, 17.10.2017

V ponedeljek, 16. 10. 2017,  so si dijaki ogledali film z naslovom Strah, ki  prikazuje aktualno tematiko. Prikazuje strah in nestrpnost, ki sta prisotna ves čas, in to v različnih oblikah. Posebej vidna pa sta v času begunskega vala. Po ogledu filma je sledila debata, v kateri so lahko dijaki povedali svoje mnenje ali postavili vprašanja udeležencem razprave, med njimi sta bila tudi režiser filma in študent iz Sirije. Dijaki so razmišljali  in tudi sami opozorili na kršenje človekovih pravic, nestrpnost in sovraštvo. foto... več »

Mednarodni mesec šolskih knjižnic – oktober 2017

Radenci, 10.10.2017

  POVEZOVANJE SKUPNOSTI IN KULTUR   Leta 1999 so knjižničarji začeli praznovati svoj mednarodni dan na četrti ponedeljek v oktobru, v Sloveniji smo ga prvič praznovali leta 2007, 22. oktobra. Mednarodni dan šolskih knjižnic je do danes prerasel v mesec šolskih knjižnic.   Tudi to šolsko leto se pridružujemo praznovanju pod geslom POVEZOVANJE SKUPNOSTI IN KULTUR.  Geslo opozarja na povezovalni pomen šolskih knjižnic. Šolske knjižnice so nujno potrebne pri razvoju medosebnih kompetenc, spodbujanju ... več »

Jedi iz regijsko pridelanih živil

Radenci, 06.10.2017

Dijaki 2. a razreda z učiteljico praktičnega pouka kuharstva Zdenko Mesarič smo v sredo, 4. oktobra, pripravljali jedi iz regijsko pridelanih živil. Za pripravo jedi smo uporabili mineralno vodo, kruh, med, hren, mleko, jabolka, laški fižol in oljne buče. Pripravili smo sirovke, fižolove sekljančke na hrenovi omaki in jabolčno-čokoladne čaše. Delavnico smo izvedli v okviru mednarodnega projekta Interreg Slovenija – Avstrija, Flagship Products, v katerega smo vključeni. foto... več »

Evropski teden športa

Radenci, 29.09.2017

  Mesec september je v okviru Zdrave šole izbran kot mesec gibanja in športa. Zdrava šola spodbuja, da bi vsak dan , še posebej pa v času od 23. do 30. septembra, namenili 5 minut aktivnemu gibanju med poukom. Tako smo v petek, 29. 9. 2017,  izvedli nekaj vaj, ki spodbujajo sproščanje, raztezanje, krepitev mišic in boljšo koncentracijo. S tem smo se pridružili vseslovenski akciji - Slovenija, razgibaj se. Tega  dne  so  v Zdravilišču Radenci praznovali  svoj praznik - 135. rojstni dan. Zvrstila se je cela vrsta aktivnosti, katerih so se pod vodstvom profesorja športne vzgoje Zlatka Tibauta udeležili tudi naši dijaki. Rdeča nit vseh aktivnosti in delavnic je bila skrb za zdravo srce. Dijaki so sodelovali v kreativnih,  kulinaričnih in športnih delavnicah. V slednjih so s tekom in ... več »

Svetovni dan turizma

Radenci, 27.09.2017

 Vsako leto 27. septembra obeležujemo Svetovni dan turizma. Svetovna turistična organizacija je za letošnjo določila temo Turizem in vode: varovanje naše skupne prihodnosti. Turistična dejavnost je v veliki meri odvisna od vodnih virov, saj so ti del turistične ponudbe in hkrati tudi velik porabnik vode. Tudi v Sloveniji je vodno bogastvo sestavni del turistične ponudbe, ki je osnova za zdraviliški (Zdravilišče Radenci, Terme 3000 Moravske Toplice itd.) in obmorski turizem (Portorož, Piran itd.), nastanek čudovitih kraških jam (Postojnska, Škocjanska itd.), jezer (Blejsko, Bohinjsko itd.), slapov (Savica, Rinka itd.), rek (Soča, Krka itd.) in mokrišč (ob reki Muri, Cerkniško jezero z okolico itd.).   Letos smo pri praktičnem pouku turizma prav tako izvedli aktivnosti ... več »

 
 
Predstavitveni film

Forum

Sodelujte v razpravi Aktualne in zanimive teme. Povejte svoje mnenje še vi... Za dodajanje in odgovarjanje na teme je obvezna registracija! ... »

» Več
Fotogalerija

Oglejte si naše fotografije. ... »

SI-HU projekt Healthy Youth
© 2005 - 2015 SŠGT Radenci, production & design: Creativ, Novi mediji d.o.o.