Info

Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci
Mladinska ulica 5
9252 Radenci

Tel.: 02 566 91 60 (tajništvo)
Tel.: 02 566 91 64 (zbornica)
Tel.: 02 566 91 72 (knjižnica)
Tel.: 02 566 91 73 (svetovalna delavka)
Fax.: 02 566 91 70
E-pošta:
sola@s-ssgtr.ms.edus.si

Ravnateljica:
Janja Prašnikar Neuvirt, prof.mat.
Tel.: 02 566 91 61
E-pošta: ravnateljica

Pravilniki in zakonodaja

Šolska pravila si lahko v celoti preberete v pripetih dokumentih.

Katalog informacij javnega značaja

Kontakti, osnovne informacije o šoli ... »

» informacije o šoli
Izpitna prijava

Za prijavo na izpit izpolnite prijavnico.
Pred izpolnjevanjem natančno preberite opozorilo! ... »

» Obrazec
Prijava na šolsko prehrano

V šoli pripravljamo zdrave in raznolike tople malice (vsak dan pripravljamo dva menija), ki so za zdrav razvoj mladostnikov prav posebnega pomena. Omogočite si takšno malico.

Dijaški dom - VPIS

E novice

Novice in obvestila o spremembah na portalu lahko prejemate na svoj elektronski naslov ... ... »

» Potrdi
Iskanje


Najdi »

Kroznik

Novice

URADNE URE V ČASU POLETNIH POČITNIC

Radenci, 26.08.2017

  Obveščamo vas, da bo šola zaradi letnih dopustov zaprta v času od ... več »

Jesenski rok poklicne mature

Radenci, 17.08.2017

Razpored pisnih in ustnih izpitov za jesenski rok poklicne mature je objavljen tukaj.... več »

Sejem Agra

Radenci, 16.08.2017

... več »

Tekmovanje v kuhanju štajerske kisle žüpe - drugo mesto

Radenci, 25.06.2017

Mišel Berden in Timotej Kerec dijaka programa gastronomske in hotelske storitve sta znava dokazala, da so naši dijaki kos vsakovrstnim izzivom. V močni konkurenci preizkušenih ekip sta skuhala "drugo najboljšo kislo žüpo". Tekmovanje v kuhanju štajerske kisle žüpe je potekalo v radenskem parku v okviru parznovanja občinskega praznika Občine Radenci. Veseli smo njunega uspeha.       ... več »

25. junij – dan državnosti

Radenci, 24.06.2017

 V petek, 23. 6. 2017, smo obeležili dan državnosti, slovenski državni praznik. Spomnili smo se dogodkov izpred 26 let, ko je Slovenija formalno postala neodvisna. Na ta dan je bila sprejeta Deklaracija o neodvisnosti Slovenije in Temeljna ustavna listina o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije. Po zvokih himne so nas skozi kratek pregled dogodkov v zvezi z osamosvojitvijo Slovenije popeljale Selea, Mateja ... več »

Zaključni izpiti - obvestilo

Radenci, 13.06.2017

Svečana podelitev spričeval in obvestil o zaključnih izpitih bo v četrtek, 15.6.2017, ob 10.00 uri v učilnici strežbe.... več »

Hrana ni za tjavendan

Radenci, 13.06.2017

V okviru projekta »Hrana ni za tjavendan«, ki jo organizira EKO ŠOLA, je potekal natečaj Reciklirana kuharija. Sodelovali smo s štirimi prispevki dijakov 2. Ta razreda, ki so kreirali nove jedi iz ostankov neporabljenih jedi. Anja Kociper je dosegla PRVO MESTO v kategoriji srednjih šol in 3. triade OŠ. Jed, ki jo je pripravila, je poimenovala pomladna pisana gnezdeca. V okviru projekta sta dijakinji Mojca Raj in Anja Kociper izdelali gospo Kuhlo, s katero sta v omenjeni kategoriji prav tako dosegli PRVO MESTO. Dijakinjama iskreno čestitamo. ... več »

EKSKURZIJA - PRIMORSKA

Radenci, 06.06.2017

Dijaki prvega letnika SSI smo se 1. in 2. junija  2017 odpravili na dvodnevno ekskurzijo na Primorsko. Svojo pot smo začeli v četrtek, in sicer  v zgodnjih jutranjih urah. Vožnjo smo si popestrili s poslušanjem glasbe in medsebojnimi pogovori. Med potjo smo se ustavili na postajališču, kjer smo zajtrkovali, nato pa nas je pot vodila do Pirana, kjer smo si ogledali znamenitosti tega primorskega mesta – Tartinijev trg, Trg 1. maja, Benečanko, Tartinijevo hišo …  Vsi smo komaj čakali, da pridemo v Portorož, kjer smo imeli nekaj časa zase in za kosilo. Večina se nas je namočila v morju, saj so bile temperature res visoke. Potem smo se vkrcali  na ladjo Solinarko, s ... več »

"Sočna vilica"

Radenci, 05.06.2017

V petek, 2. 6. 2017, smo dijaki 2. Ta razreda sodelovali na Festivalu ulične prehrane »Sočna vilica« v Murski Soboti. Pripravljali smo tri jedi, v katere smo vključili regijsko pridelana živila, kot so bučna semena in olje, jabolka, med, mleko in mlečni izdelki. Goveji golaž z jabolki in smetano smo poimenovali džabogulaž. Piščančji file v jabolčnem čipsu je bila jed, sestavljena iz več komponent. Poleg fileja smo porcionirali še pire sladkega krompirja in pire rdeče pese, opečeno cvetačo s penečo majonezo in sotirano rabarbaro. Sladico smo poimenovali »Bučna« gospodična s košarico. Pripravili smo biskvit z bučnimi semeni. Košarico iz vlečenega testa in karameliziranih bučnih semen smo nadevali z jabolčno skutno peno, dodali smo žele iz smrekovih vršičkov, čokoladni hrustek in sadno omako. Dijaki smo pri delu uživali in se zabavali. ... več »

 
 
Predstavitveni film

Forum

Sodelujte v razpravi Aktualne in zanimive teme. Povejte svoje mnenje še vi... Za dodajanje in odgovarjanje na teme je obvezna registracija! ... »

» Več
Fotogalerija

Oglejte si naše fotografije. ... »

SI-HU projekt Healthy Youth
© 2005 - 2015 SŠGT Radenci, production & design: Creativ, Novi mediji d.o.o.